Atlas Copco pumpe za vodu i IgloFilteri

Atlas Copco/Varisco ima jasan cilj: konstruiranje, proizvodnja, prodaja i najam pumpi za građevinarstvo, industriju i civilnu sigurnost.

Osnovano 1932 kao samostalni obrt, poduzeće je počelo sa serijskom proizvodnjom 1948. Danas je ime Varisco poznato diljem svijeta kao naziv za pumpe za vodu kvalitetne konstrukcije i tehničke izvedbe. Uspijeh na zahtijevnom tržištu Varisco može zahvaliti timskom radu, stvaranju sinergije matične kuće i dobavljača i sposobnošću da se zadovolji potrebe raznih segmenata korisnika pumpi i pumpnih sistema u građevinarstvu, industriji i civilnoj uporabi.

POGLEDAJ KATALOG

 • ATLAS COPCO PUMPE ZA VODUOpen or Close

  NAJAM I PRODAJA

  ATLAS COPCO VARISCO centrifugalne pumpe s vlastitim pogonom (diesel ili električne), idealne su za prepumpavanje muljnih voda i tekućina s krutim česticama.

  Koriste se u aplikacijama gdje je primarni zadatak riječiti se štetnih količina vode i tekučina u građevinarstvu, imdustriji, vatrogastvu i obrani od poplava.

  Snažan i učinkovit vlastiti pogon s kapacitetima prepumpavanja do 400 lit/sek.

  • Snažan i učinkovit vlastiti diesel ili elektrčni pogon
  • Usisni kapaciteti do 1.400 m3/sat
  • Centrifugalni usisnik omogućuje prolaz čestica materijala velikog promjera
  • Visoka otpornost na tekućine abrazivnog sastava, zemlja, mulj, šljunak, pijesak itd.
  • Jednostavnost primjene: usisnu cijev je samo potrebno postaviti u tekućinu za ispumpavanje
  • Široka paleta konstrukcijskih materijala usisne komore: ljevano željezo, bronca, AISI 316 nehrđajući čelik, aluminij
  • Potvrđeni ATEX-EU standard

  Fotografija: Varisco pumpe VAR12 400 lit/sek pokretane s Deutz diesel motorom (Pelješki Most)

  Fotografija Pumpe za vodu Najam i Prodaja Possum Zagreb.

   

  Centrifugalne samousisne pumpe za vodu – ATLAS COPCO WELL ECO Serija

  Fotografija Pumpe za vodu Najam i Prodaja Possum Zagreb.

  Diesel centrifugalne pumpe za vodu – JD Serija

  Fotografija Pumpe za vodu Najam i Prodaja Possum Zagreb.

  Video: građevinska pumpa za vodu Varisco Ecomatic JD10, usis 200 lit/sek.

  Galerija

  Video: građevinska pumpa za vodu Varisco Ecomatic JD6-250, usis 100 lit/sek.

  PROTUPOPLAVNE PUMPE VARSICO/ATLAS COPCO PAS300 MF390

  Varisco/Atlas Copco protupoplavne samousisne centrifugalne pumpe na vlastiti diesel pogon specifične su po velikom usisnom kapacitetu od 400 lit/sek (24.000 lit/min) i visoki stupanj mobilnosti pri protupoplavnim intervencijama. Optimalna veličina pogonskog diesel agregata koji pruža maksimalni usisni kapacitet pumpe na radnom broju okretaja 1.500 u minuti sa izlaznom snagom od 92,1kW.Maksimalna radna autonomija pumpe je 31 sat neprekidnog rada (sa/bez vode) s maksimalnim usisnim kapacitetom na 10,0m visinske razlike podizanja tekućine.

  Centrifugalne diesel protupoplavne pumpe PAS300 MF390 su najzastupljenije kao optimalno rješenje za protupoplavne intervencije radi svoje jedinstvene tehničke konstrukcije stvorene prvenstveno za hitne slučajeve prepumpavanja/ispumpavanja enormnih količina tekučina.

  Video: protupoplavna interventna pumpa Varisco/Atlas Copco PAS300 MF390, usis 400 lit/sek.

  NAJAM

  u POSSUM najmodavnom programu nudimo pumpe za upotrebu u građevinarstvu – industriji – obrani od poplava – poljoprivredi , vojno inžinjerske operacije, vatrogastvo.

  Centrifugalne diesel/električne i električne potopne muljne Varisco pumpe za vodu usisnog kapaciteta do 14.000 lit/min, veliki broj jedinica na raspolaganju za isporuku odmah u popratnom priboru prema Vašoj potrebi naša tvrtka je kroz najam pumpi poznata u čitavoj regiji. Jednostavni komecijalno/tehnički uvijeti najma, najpovoljnije cijene na tržištu i pouzdanost naših pumpi svrstala je POSSUM na prvo mjesto po ocijeni najmoprimaca/kupaca pumpi za vodu u Hrvatskoj i zemljama Regije.

  Fotografija: centrifugalne diesel samousisne vakuum pumpe Varisco za poslove u građevinarstvu, obrani od poplava, poljoprivredi, industriju … usisnih kapaciteta 50, 100, 200 i 400 lit/sek.

 • IGLOFILTERI WELLPOINTOpen or Close

  TEHNIČKI PROSPEKT IGLO FILTERI VARISCO

   

  IGLOFILTERI – tehnologija za sniženje nivoa podzemnih voda u sitnozrnom nekoherentnom terenu

  Opis sistema prema HR EN 1610 : 1997

  tanke čelične ili PVC cijevi debljine 50-80mm, opremljene šiljkom na dnu cijevi i rupičasto ili trakastvo perforirane u donjim dijelovima u duljini od 1,0 do 2,0m, mehanički se utiskuju u tlo građeno isključivo od sitnozrnih nekoherentnih materijala. Utiskivanjem vode kroz pomoćnu cijev jakim pilsirajućim mlazovima ispiru se sitnozrne čestice oko utisnutih cijevi i u bližoj okolici cijevi stvara se granulirani filter građen od najkrupnijih čestica prirodnih sitnozrnih nekoherentnih materijala. Nakon završenog ispiranja (čišćenja) ugrađuje se povratna zapornica (ventil), koja onemogućuje povrat vode u tlo kroz perforirani dio cijevi. Zatim se ušće cijevi, uz pomoć nepropusnih brtvi, priključuje na vakuum sustav. Aktiviranjem vakuuma podiže se razina vode u cijevi do izlaska iz ušća gdje se prikuplja u sakljupačku cijev i odvodi. Na taj se način usisav voda iz prirodnog tla i snižava razina podzemne vode.

  Opisanim postupkom moguće je maksimalno sniziti razinu podzemne vode do dubine od oko 6,50m i moguće ga je aktivirati u nekoherentnim tlima čija je vodopropustljivost u rasponu 10-3 do 10-6  m/s. Tehnologija se upotrebljava za privremena sniženja razine podzemne vode pri iskopu linijskih objekata (rov) ili građevinskih jama. U ovisnosti o hidrauličkim obilježjima tla u kojem se treba izvesti sniženje razine podzemne vode, iglene filterske cijevi se obično postavljaju s obje strane objekta (građevinski rov ili jama) u razmacima od 0,6 – 0,3m. Crpljenje se u pravilu obavlja pulsirajućom tehnikom uključivanja vakuumskog sustava centrifugalne pumpe u vremenskim intervalima od 10 – 20 sekundi.    

  Video: snižavanje NPV-a iglofilterima u građevinskoj jami za ugradnju CS sustava odvodnje Općina Gola

             

  Pribor za drenažu i igličaste filtere POSSUM – SNIŽAVANJA NPV-a SISTEMOM IGLO FILTERA VARISCO / GRADILIŠTA:

  Koprivnica

  Pitomača

  Virovitica

  Sisak

  Darda

  Video: snižavanje NPV-a iglofilterima u građevinskoj jami za ugradnju 2 kom spremnika goriva BP KTC Pitomača