Sistemi brtvljenja

Kvaliteta izvedbe vodonepropusnih betonskih konstrukcija ovisi prvenstveno o dobro izvedenim vodonepropusnim spojevima. Široki spektar proizvoda koje imamo u ponudi u svakom trenutku pruža pouzdan odgovor na većinu zahtjeva koji se pojavljuju kod izvedbe dodonepropusnih betonskih konstrukcija.

Sistemi brtvljenja
POGLEDAJ KATALOG

Cresco ekspandirajuće brtvene trake

Brtvene trake

Ekspandirajuće (bubreće) brtvene trake koriste se za izvedbu vodonepropusnih spojeva betonskih i armirano betonskih konstrukcija kao što su spojevi zid/ploča, zid/zid, te u svim drugim slučajevima spajanja novog i starog betona. Brtvene trake bubre u dodiru sa vodom usljed čega popunjavaju pore i pukotine u betonu te na taj način osiguravaju vodonepropusnost spojeva betonskih konstrukcija.

Sistemi brtvljenja Cresco Max Frank

POGLEDAJ KATALOG

FLYER

Intec sistem za brtvljenje injektiranjem

Intec sistemi brtvljenja

Frank Intec sistem brtvljenja injektiranjem omogućuje siguran, jednostavan i brz način brtvljenja horizontalnih i vertikalnih spojeva betonskih konstrukcija.

POGLEDAJ KATALOG

Fradiflex metalna brtvena traka

Fradiflex metalna brtvena traka

Sa specijalnim zaštitnim premazom osigurava sigurno vodonepropusno brtvljenje spojeva betonskih konstrukcija. Pakirana u rolama od 25 m, nije samo učinkovito brtveno rješenje, već i jednostavnim postavljanjem i spajanjem omogućuje veliku uštedu vremena potrebnog za ugradnju.

POGLEDAJ KATALOG

Permur sistem za brtvljenje prodora cijevi

Upotrebom Permur sistema osigurava se siguran vodonepropusni prolaz cijevi i instalacija kroz betonske zidove.

Ugradnju Permur brtvenog prstena moguće je izvesti na dva načina

  • Idealno rješenje postiže se kombincijom Permur brtvenog prstena i Permur cijevi od vlaknastog betona ili Permur Monolit kalupa koji se prethodno ugrađuju na oplatu.
  • Drugi način, sa kojim se najčešće susrećemo u praksi je taj da nije unaprijed točno definirano mijesto prolaska cijevi ili instalacije kroz betonski zid, te se u tom slučaju naknadno izbuši okrugla rupa u betonskom zidu, i potom se prema promjeru cijevi ugrađuje odgovarajući Permur brtveni prsten.

POGLEDAJ KATALOG

Video: izgradnja UPOV Bihać BiH, kompletna brtvljenja AB konstrukcija pročistača i popratnih objekata izvedena sa POSSUM/Max Frank brtvenim sistemima.